Wandelen met je hond: Rondje Zundert langs de beek

In en rondom Zundert zijn er heel veel natuur gebieden maar helaas geen enkel losloop gebieden. Ik hoop dat er binnenkort verandering komt, maar tot dan kan ik me wel vermaken met mooie wandelingen die ik zelf heb uitgestippeld. Onder andere de wandeling via de beek van Zundert.

Mijn wandeling begint gelijk vanuit mijn huis maar voordat ik echt bij de kleine beek kom, moet ik een paar 100 meter verder lopen. Bij voetbal vereniging Moerse Boys daar achter begint de beek voor mijn, hier laat ik mijn honden dan ook los. Maar omdat dit geen officieel losloop gebied is, hou ik mijn omgeving goed in de gaten. Dat ik ze op tijd terug kan roepen als ik toevallig andere mensen tegen kom.

De route is ook niet aan één stuk verbonden je moet twee keer de weg oversteken, waar best veel verkeer langs komt zoals vandaag, had ik bijna weer hardverzakking. Één van mijn honden (Sidney) die was ineens verdwenen. Ike roepen, en ja hoor ze kwam weer aanlopen alleen aan de verkeerde kant van het hek. Waar op dat moment een grote tractor aan kwam rijden. gelukkig liep het allemaal goed af. Meneer zag mijn zwaaien van mijn hond loopt daar, en hij maakte al vaart minder. Daar werd ik heel blij van, Sidney heeft het niet echt grote voertuigen.

Nadat ik Sidney weer bij me had en aan de riem, zijn we verder gaan lopen over de weg. Maar voordat we echt bij de grote beek uitkomen moet ik nog even de weg oversteken en klein stukje lopen. Daarna kan ik me honden weer los laten. Ze zijn weer los en kunnen zich nu twee kilometer vermaken, met zwemmen, rennen, en ik natuurlijk van mijn honden en de omgeving. Omdat deze beek achter bedrijven van boomkwekers loopt komt je hier zelden iemand tegen, op een paar boomkwekers na dan.

 

Deze foto hierboven is een heerlijk plekje om even te rusten en te genieten van de omgeving. Voor Sky is het haar favoriete zwemplekje. Het is ook haast niet te missen want voordat ik weer de weg over moet steken zie je deze plek verschijnen.

Om de weg over te steken vindt ik altijd best spannend. Het is een druk bezochte weg, het is de weg naar België. Als ik deze weg ben overgestoken is het ook gelijk me laatste stuk langs de beek, maar het sowieso nog een kilometer op twee dus ik kan nog even genieten.

De beek heb ik nu helemaal afgelopen, nu is het tijd om de honden weer vast te doen en een korte wandeling door Zundert ten maken. Om zo weer bij het begin punt te komen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sofie Katelijne september 1, 2017 at 2:06 pm

    prachtige foto’s heb je gemaakt zeg, echt om helemaal ontspannen van te worden 🙂

    • Reply mytraveljourney september 2, 2017 at 7:41 pm

      Dank je wel ben zelf ook heel blij met de foto’s. Het is echt ook een heel ontspannend wandeling.

    Leave a Reply