Wandelen met je hond: rondje Galderse meren

Over de hele wereld zijn er mooie route uitgelegd voor de honden, zo ver het kan wil ik graag met mijn trouwe viervoeters deze plekken bewandelen.

Voor de mensen die in Brabant wonen zullen het zeker wel kennen, de Galderse meren. Een waterplas waar je in zomer kan zwemmen en zonnen, maar in de winter is het echt een honden paradijs. Voor mijn honden ingeval wel, als het bijna één Oktober is zijn wij al aan het aftellen om weer te kunnen gaan.

Het is niet zo grote ronde, je doet er ongeveer half uur tot een uurtje over om terug bij je auto te komen.  Maar omdat het zo leuke plek zowel voor mens en dier. Kan je eigen zeker een uur of twee vermaken. Als ik alleen ga doe ik meestal één ronde maar met lange tussenstops, dat komt omdat me honden echte waterratten zijn en ze houden van rennen en zwemmen. Maar als me moeder mee gaat, gaan we meestal alleen naar het zand toe. Want halve wegen kom je naakt gedeelte tegen en daar heeft mijn moeder niet zo op.

Er zijn in totaal vier parkeerplaatsen. Waar ik zelf altijd parkeer is op derde parkeerplaats, hieronder zet ik even de locatie’s van alles drie der parkeer plaatsen.

⇒ P1/P2 = aan de Moerstraat.

⇒ P3 = op de kruising van Moerstraat en Rijsbergsebaan.

⇒ P4 = aan de oude Rijsbergsebaan.

Vanaf één oktober tot één April mogen de honden los op de Galderse meren, maar buiten deze datum zijn ze helaas niet meer welkom. Dan is het een badplaats voor de mensen.

Dit stukje valt ook onder het naaktrecreatie.

 

 

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply