Wandel-tag

Via de blog Marcellamolenaar kwam ik in aanraking met de wandel-tag, ik vond hem zo leuk dat ik hem zelf ook heb ingevuld loop je mee.

Waarom wandel je? Ik zal eerlijk bekennen een paar jaar geleden hield ik helemaal niet van wandelen. Maar dat veranderde allemaal toen ik vijf maanden ging reizen in Australië en Nieuw-Zeeland. Toen ben ik er echt van gaan houden. Nu tegenwoordig wandel ik bijna wel twee uur per dag, ik vindt het heerlijk om zo me hoofd even leeg te maken. Ook één van de reden is, dat ik twee actieve honden heb die houden ook van bewegingen houden.

Wanneer wandel je? Als ik geen ochtend dienst heb dan wandel ik in de ochtend ruim een uur, en na werkdag ook weer een uur. Maar als ik een hele dag vrij ben, dan ga ik meestal naar een losloop gebied waar ik me eigen een paar uur vermaakt met mijn honden.

Waar wandel je het liefst? Omdat ik altijd met mijn honden ga wandelen. Wandel ik het liefst in het bos met losloop gebied. Maar parken zoals nationaal park Drunense duinen ben ik uren zoet mee. Eigenlijk wil ook allen andere nationaal parken bewandelen met mijn trouwe viervoeters.

Maar wil zo wie zo in de planning zetten om elk jaar één keer met de honden op vakantie te gaan. En dan in Europa een natuur gebied uit te zoeken om mooie wandel routes te maken.

Wandel je samen of alleen? Meeste van de tijd wandel ik samen met mijn trouwe viervoeters. Wandelen zonder hun vindt ik er eigenlijk niks aan of het moet in het buitenland zijn, waar ik als beloning een heel mooi uitzicht krijg.

Wat is voor jou het perfecte wandelweer? Voor mijn is de motto “er bestaat geen slecht weer alleen slechte kleding. Voor elk weer kan je eigen op kleden. Maar als ik toch moet kiezen, ga ik voor 15 graden met een zonnetje. Niet warm en niet te koud.

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling? Voor lange wandelingen neem ik altijd een rugzak mee met een waterzak als drinken. Voor mijn honden fles water en een speeltje voor onderweg.

Wat is jouw wandeltempo? Mijn wandeltempo ligt best wel hoog als ik gewoon in Nederland wandel. Maar als ik naar het buitenland ga zoals Oostenrijk zal ik er wel meer moeite mee hebben, wegens me blessure die ik op heb gelopen met wandelen.

Op welke schoenen wandel je?

Wandel je het liefst verhard of onverhard? Dat maakt mijn niet uit ik vindt het allebei heel fijn lopen, zeker als het een mooie omgeving is.

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd? Als ik me voldaan voel dan is een wandeling geslaagd voor mijn. En op vakantie meestal ik de punt heb bereikt die ik wilde bereiken.

 

Wandelroutes die ik tot nu toe heb gelopen:

♥ Wandelen met je hond in het Mastbos Bred. 

♥ Wandelen met je hond in Nationaal park Drunense Duine. 

♥ Wandelen met je hond rondje zundert langs de beek.

♥ Wandeling in de Grand Canyon.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply