5 bungeejump plekken in Nieuw-Zeeland

Ben je echt een adrenaline junkie en je wilt graag gaan bungeejumpen tijdens je reis in Nieuw-Zeeland. Met deze blog wil ik jullie hierbij helpen om keuze te maken waar je misschien gaat springen. Ik heb zelf één van sprongen gedaan in Queenstown – the World’s first commercially – The Kawarau Bridge Bungy!

1. Sky jump van de Sky tower Auckland.

Deze sprong in de hoogste ter wereld van een gebouw. Het is niet hetzelfde als de andere sprongen, je hangt hier niet onderste boven maar eerder een vliegervaring als superman. Je trekt hier ook een flying suite aan, en je gaat hier met  75 kilometer snelheid naar beneden.

De ingang van Sky Tower zit in het centrum van Auckland aan de Hobson Street, een zijstraat van Queens Street.

2. Waterjump in Taupo

Als ik hier eerder van had gehoord, dan had ik hier ook gesprongen. Deze sprong in niet grootste sprong in Nieuw-Zeeland maar wel één van sprongen waar je een watertouch kan doen, en letterlijk boven de prachtige vulkanische Waikato River Valley.

Taupo Bungy vind je aan de Spa Road in Taupo, aan Highway 1 en 5 op het Noordereiland.

3. A.J Hacket Bungy

Dit bedrijf heeft verschillende locatie over de hele wereld. Een paar van die locatie zitten in Nieuw-Zeeland. De meeste bekende zijn in Queenstown te vinden onder ander the World’s first commercially – The Kawarau Bridge Bungy! deze is maar 43 meter hoog, met kans op een water touch. De volgende is ook in Queenstown, maar dan letterlijk boven de stad zelf ongeveer 400 meter – The ledge bungy. En de laatste is ook gelijk de hoogste in Nieuw-Zeeland, De Nevis jump, die is gelijk 134 meter hoog je bent binnen acht seconde beneden.

4. Mokai Gravity Canyon

Dit is een plek waar ik helemaal niks vanaf wist, lijkt me zo waanzinnig om dit kunnen ga doen gewoon 160 kilometer per aan een koord zo’n achter meter over water.

De Mokai Gravity Canyon ligt vijf kilometer ten zuiden van Taihepe op het Noordereiland. Aan Highway 1 staan borden waarop de Mokai Gravity Canyon staat aangegeven.

5. Christchurch Bungee Rocket

Zelf ben ik niet in Christchurch geweest, het was net na de grootste aardbeving die toen was geweest. Maar aan de naam te zien zou ik dit zeker wel willen doen. Ga je in de plaats van naar beneden ga je naar boven met een snelheid van 160 kilometer per uur.

De Bungee Rocket vind je in de New Brighton Mall in Christchurch. Christchurch ligt aan de oostkust van het Zuidereiland aan Highway 1.

Welke van de sprongen zou je willen doen of heb je al gedaan.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply