Seljalandsfoss een waterval waar je achter langs kan lopen

Seljalandsfoss is één van bekendste watervallen van IJsland, het is ook gelijk de enige waar je achter langs kan lopen. In December 2012 heb ik deze waterval mogen bezoeken. Het was al een uitdaging om daar te komen, je loopt gewoon letterlijk tot aan je  knieën in de sneeuw.  Ik hoorde ter plekke dat je achter de waterval kan lopen maar dat het wel spekglad kan zijn. Dus ik ging het niet wagen, ik heb al een blessure en dat wilde ik niet erger maken. Dus dat is een goed excuus om keer terug te gaan. In de plaats een wandeling achter de waterval, ben ik de omgeving gaan verkennen en hele mooie foto’s van het witte IJsland gaan maken.

Dichtbij is er nog een waterval dit verstopt zit in de berg, je kant het van de buitkant zien maar als je het echt van dichtbij wilt bekijken zal je toch je voeten nat moeten maken.


De Seljalandsfoss is een van de bekendste watervallen van IJsland die op vele foto’s en kalenders wordt afgebeeld. Deze 65 meter hoge waterval in het zuiden van IJsland ligt vlak aan de ringweg. Bovendien ligt hij aan de route naar Þórsmörk, én is het mogelijk om op een glibberig pad achter de waterval langs te lopen. Net als de 15 kilometer verderop liggende Skógafoss stroomt de Seljalandsfoss over wat eens de kliffen van de voormalige IJslandse kustlijn waren. Bron: wikipedia 


Beste reistijd

Ik vind zelf heel het jaar door met de beste weersomstandigheden is het altijd wel magische om het te zien. IJsland heb ik nu in de winter bezocht, maar wat zou ik dolgraag het in de zomer willen zien. De groene bruine kleuren die je ziet in het natuur, nu heb ik eigenlijk alleen maar IJsland in het wit gezien.


In de directe omgeving van de Seljalandsfoss liggen nog een paar watervallen, waarvan de Gljúfrafoss vaak als de mooiste wordt gezien omdat die in een half verscholen kloof valt. Niet te verwarren met de Gljúfursárfoss (kloofrivierwaterval) die te vinden is in het oosten van IJsland.

De Seljalandsfoss is de enige waterval in IJsland die ’s nachts verlicht is. Staand bij de Seljalandsfoss heb je bij helder weer een goed uitzicht op de Westman-eilanden. Ongeveer 10 kilometer naar het oosten ligt de kleine waterval Írárfoss. Bron: Wikipedia 


Wie van jullie heeft wel achter waterval gelopen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kimberly augustus 29, 2017 at 11:42 am

  Wat een leuk verslag en schitterende foto’s! Dank voor het delen!

 • Reply Layla augustus 29, 2017 at 11:53 am

  Woow! Wat mooi :)) Ik ben echt dol op warervallen! Deze lijkt echt heel mooi en misschien ga ik het ook eens bezoeken xx

 • Reply Jeanine augustus 29, 2017 at 12:13 pm

  Wat een prachtige foto’s. En spectaculair om achter de watervallen te kunnen lopen. Mooi om reis verhalen te lezen van anderen. Het voelt altijd een beetje als “mee-reizen”

  Groetjes Jeanine.

 • Reply nicole augustus 29, 2017 at 12:22 pm

  Oh wauw! Dat lijkt me echt heel apart om achter een waterval langs te lopen!

 • Reply Sandy augustus 29, 2017 at 12:42 pm

  Schitterend! Wij zijn pas 1 keer op vakantie geweest, Bulgarije in 2009, haha. Maar IJsland staat wel bovenaan onze bucketlist. M’n zoontje wil heel graag naar de vulkaan gaan kijken en ik zwicht voor de mooie ruwe natuur en wil eens wat Asatru volgers leren kennen

 • Reply Kim augustus 29, 2017 at 1:51 pm

  Wauw wat prachtig!! Ik wil heel graag een keer naar IJsland en dan ga ik deze geweldige watervallen ook zeker bezoeken! Bedankt voor deze tip!

 • Leave a Reply