Wandelen met je hond: onze eerste wandeling Promenade des Hottlîs in Trois-ponts

Tijdens mijn hondenvakantie’s wil ik graag mooie routes gaan ontdekken met mijn trouwe viervoeters. Voor mijn eerste vakantie Gaan we naar de Belgische Ardennen in Trois-ponts. De eerste wandeling is geworden Promenade des Hottlîs.

Voor mijn eerste hondenvakantie in de Belgische Ardennen wilde ik echt veel gaan wandelen. Ik moet wel naar mijn moeder kijken of ze het allemaal aan kan. Een wandelkaart zou dus best wel handig zijn, bij aankomst heb ik er één gekocht met 17 wandelroutes uitgestippeld. Onze eerste keuze is gevallen op Promenade des Hottlîs van 10.1 kilometer. De naam van de route staat niet aangeven op de route zelf, maar wel een een geel blokje met daarin een wit blokje dus die moet je constant in de gaten houden. Ze kunnen aan bomen of huizen hangen, het is niet zoals in Nederland dat je gekleurde paaltjes moet volgen.

De route was voor ons heel makkelijk te vinden we lopen ons park (Landal Village les Gottales) uit. We gaan naar links dan naar rechts en einde van straat weer links, en dan begint de route. Je kan naar het eerste plekje Croix des Hottlis gaan (belangrijk plekje van de route), via twee routes.  Als je niet lang wilt gaan wandelen kan je binnen door gaan en ben je er met 20 minuten en dan ben je ook minder lang onderweg van de hele route. Maar wil je echt alles zien wat de route te bieden heeft, dan ben je er met 70 minuten, maar dan ben je ruim 6 uur onderweg voor de hele route.   Wij hebben voor de 70 minuten gekozen, deze gaat eerste door een klein dorpje maar daarna ga we door bos en verlaten wegen. Waar je bijna geen auto of mensen tegen kom, heerlijk want mijn honden konden lekker los lopen. Terwijl je aan het lopen ben, kom je op verschillende punten terecht met fantastisch uitzicht over de Ardennen.

Tijdens onze wandeling zijn we twee mensen tegengekomen die ons tegemoet kwamen fietsen, wat ik zelf al best knap vond. Maar wat ik nog knapper vond dat we één fietser tegen kwamen die omhoog kwam van steile heling die wij naar beneden liepen. Ik ging al best voorzichtig naar beneden dus hoe komt hij in godsnaam boven. Maar hij kwam boven je moet me niet vragen hoe want het is echt te knap voor worden, ik zou het echt niet kunnen.

Het grootse deel van mijn route heb ik door het mooie natuur van de Ardennen gelopen, maar helaas het laatste deel moet ik door trois-Ponts . Hier was ik ook gelijk de route kwijt, maar dat was gelukkig voor korte duur. Ongeveer een kwartiertje later kwamen we op de goeie plek terecht. Mijn moeder had ik achter gelaten op een plek waar ik ze later op kom halen, ze was op. Dus ik kon deze laatste stuk van route op mijn eigen tempo gaan lopen, het was nog 45 minuten lopen maar ik heb het gedaan in een half uurtje. Ik was blij dat ik boven was bij ons huisje.

Tips voor wandelen in de Belgische Ardennen:

 • Wandelkaart kost 7 euro.

 • Deze route is geen officieel losloop gebied.

 • Ga er nooit van uit dat je de kilometers loop die er op staan.

 • Neem voldoende water en eten mee.

 • Wandelstokken is best verstandig om mee te nemen.

 • Als je aanwijzing niet kan vinden kijk even op je wandelkaart welke aanwijzingen je wel ziet. Dan volg je deze even tot je eigen weer ziet. Heb ik al een paar keer moeten doen.

 • Goede wandelschoenen.

 • startpunt vindt je hier

Welke route heb jij gelopen in Trois-Ponts?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply ramona september 10, 2017 at 12:33 pm

  10.1 km in 70 minuten? Dat is wel rap zeg, of bedoel je wat anders? De routes zijn die met gekleurde paaltjes aangegeven op straat en bos?

  • Reply mytraveljourney september 10, 2017 at 6:06 pm

   Ik bedoel 70 minuten naar het eerste plekje van de route. Er staan geen gekleurde paaltje aangeven maar op een boom of een huisje hangt soort van een papiertje met daar de kleuren op. Dus een rechthoekig papier met daar geel als hoofdkleur en wit als een blokje daar in.

 • Reply Beau Bewust september 11, 2017 at 1:48 pm

  Wauw ziet er echt prachtig uit allemaal. Klinkt echt als een heerlijke vakantie!

  • Reply mytraveljourney september 12, 2017 at 11:47 am

   Het was ook een heerlijke vakantie. Gaat vaker gebeuren.

 • Reply Judith september 11, 2017 at 2:26 pm

  Wat een prachtige honden heb je trouwens! Mooie route ook, ik ben er nog niet geweest

  • Reply mytraveljourney september 12, 2017 at 11:50 am

   Dank je wel voor je mooi compliment. Het is zeker aan te bevelen met of zonder honden.

 • Reply Elsemieke | Living on a Plane september 11, 2017 at 3:01 pm

  Heerlijk om met de honden op pad te gaan. Mijn hond geniet daar ook altijd zo van. Het klinkt als een prima beginners route.

 • Reply Janet september 12, 2017 at 2:55 pm

  Leuk verhaal om te lezen en mooie foto’s gemaakt!

  • Reply mytraveljourney september 14, 2017 at 8:02 am

   Dank je wel.

 • Reply Thalmaray september 12, 2017 at 3:07 pm

  Honden en natuur twee van mijn favoriete dingen, dit kon niet mis gaan!

  • Reply mytraveljourney september 14, 2017 at 8:02 am

   Die van mijn ook. dat is ook 1 van redenen dat ik met mijn honden op vakantie ga.

  Leave a Reply