vakantie, hondenvakantie

Voor het eerst met de honden op vakantie

Maandag is het zover,  we gaan (mijn moeder en ik) voor het eerst met onze honden op vakantie. Omdat dit echt de eerste keer gaat worden hebben we voor dichtbij gekozen. We gaan naar de Belgische Ardenne naar een plaatsje dat Trios-Ponts heet. Het is niet heel ver rijden, 234 kilometer van ons vandaan. We rijden er natuurlijk niet in één keer naar toe, maar het is sowieso de bedoeling dat we twee stops gaan maken of er een derde bij komt dat zie we onderweg wel.

De eerste stop die ik wil gaan maken in Nederland is net voorbij Eindhoven, Een stadje dat Mierlo heet, heeft een heel mooi natuur park het Strabrechtse heide.

natuur parken

photopin

Hier willen we de snuffelroute gaan wandelen, het is vier kilometer lang. Lang genoeg voor een korte wandeling voordat we verder gaan rijden naar onze volgende bestemming.

Voor onze volgende bestemming heb ik gekozen voor het nationaal park hoge kempen. Hier zijn ook verschillende losloop gebieden. Twee bij het toegang poort van het park, daar willen we sowieso één gaan wandelen welke het gaat worden dat zien we daar wel.

mechelse heide

photopin

Omdat ik hier niet de honden routes weet, is het wel de bedoeling om even een uur of twee zoet te zijn. Na deze stop gaan we na onze laatste stop van de dag  Trios-ponts, hier blijven we een midweekje.

 

Totale route uitgestippeld: 287 kilometer

 • Van huis van Strabrechtse heide is: 99 kilometer
 • van Strabrechtse heide naar Mechelse heide: 83 kilometer
 • Van Mechelse heide naar Trios-ponts: 105 kilometer
Als iemand nog leuke plekken weten voor op onze terug weg laat ik me zeker aanbevolen. Of je moet een waanzinnige plek weten in de Belgische Ardennen vlak bij ons huisje?
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ramona september 3, 2017 at 2:48 pm

  leuk, ik ga je volgen. Na jaren het buitenland bezocht te hebben zonder hond gaan we de laatste jaren een paar keer per jaar met onze hond in Nederland op vakantie naar een huisje met als pre een omheinde tuin. Altijd een ander huisje in een andere streek en komen leuke huisjes tegen . 2018 wordt het jaar dat we voor het eerst buiten Nederland gaan en hebben voor de zomer een huisje in de Ardennen vlakbij de hoogste gelegen plaats van België vlakbij Baraque de Fraiture. Dit ligt niet ver van de plaats waar jij naar toe gaat dus ben zeer geintresseerd wat je gaat bezoeken met je honden. Toi toi toi en veel plezier

  • Reply mytraveljourney september 4, 2017 at 6:45 am

   leuk om te horen. Ik heb wel een paar plekken in me hoofd zitten waar ik naar toe wil. Maar nu is er een plekje bij gekomen waar jullie naar toe gaan. kwam op Google hele mooie foto’s tegen.

  Leave a Reply