Phillips island : Penguin Parade

Tijdens mijn backpack reis in Australië 2014, ben ik naar Phillips Island gegaan. Om daar verschillende plekken te gaan bezoeken onder andere de Penguin Parade. Je denkt misschien wat houd dat in, precies zoals de naam het zegt. Het is een parade met een hele groep pinguïns die uit de zee komen wandelen. Die terug komen van het jagen, en weer gaan verzorgen voor hun baby’s. Ze komen altijd tegen de avond terug, dus ook tegen die tijd kan je het alleen maar zien.

Ik zat daar op de tribune, en mijn heen te kijken. Van komen ze nou nog, en langzamer hand zie je er een paar verschijnen. Omdat ze zo klein zijn, zie je ze bijna niet. Paar minuten later kwam er een hele groep het strand op lopen, langzaam naar hun nest.

Met de Penguin Parade zitten wel paar regels aan verbonden, ik kwam daar pas daar achter. Ik vond het de ene kant wel heel jammer maar is het te begrijpen.

De regels zijn voor het welzijn voor de dieren, je bent op hun thuisfront.

  1. geen foto’s maken

  2. Niet voeren

  3. Niet aanraken

  4. Geen geluid maken

Maar het belangrijkste is geen foto’s maken wegens de flits, ze hebben hele gevoelige ogen.

Na de afloop kon je nog in het bezoekerscentrum, van alles opzoeken. Maar ook naar hun nesten kijken, want sommige liggen dit bij het bezoekerscentrum.

foto komen van Google

Filmpje over de Penguin parade. Bron

WIST JE DAT…

…PINGUÏNS NIET OP HET NOORDELIJK HALFROND VOORKOMEN?

De beestjes leven slechts op het zuidelijk halfrond! Ook leven ze niet alleen in de ijskoude gebieden, maar kun je ze ook vinden op bijvoorbeeld stranden in Zuid-Afrika en Australië.

…DEZE VOGELS HET GROOTSTE DEEL VAN HUN LEVEN IN HET WATER BESTEDEN?

De meeste pinguïns bevinden zich maar liefst 75% van hun leven in het water.

…ER EEN STEENGOEDE REDEN IS WAAROM PINGUÏNS ERUITZIEN ALSOF ZE EEN SOORT SMOKING DRAGEN?

In het water zijn ze van boven niet goed te zien door hun zwarte rug, die valt weg in het donkere water. En hun witte buik dan? Die valt in het water van onderen weer weg tegen het felle wateroppervlak en de zon! Eigenlijk is die smoking dus een soort bescherming tegen vijanden.

…NIET KUNNEN ADEMEN ONDERWATER?

En zelfs dan kunnen ze alsnog 10-15 minuten onderwater blijven!

…PINGUÏNS AL 60 MILJOEN JAAR OP AARDE ZIJN?

Fossielen laten zien dat de eerste pinguïn-achtigen al 60 miljoen jaar geleden leefden. De beestjes hebben het dus zelfs overleefd toen de dinosaurussen uitstierven!

…ZE OOIT ZO GROOT ALS MENSEN WAREN?

Sommige prehistorische pinguïns konden net zo groot en zwaar worden als een mens! Die kunnen we dus gelukkig niet meer tegenkomen!

weetjes komen van: Vara

 

Ik hoop jullie genoeg geinspireerd heb, om deze waanzinnig plek te bezoeken. Het is echt de moeite waard.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply