wandeling in de Grand Canyon

In 2013 kwam in aanraking met de Grand Canyon, ik wilde zo graag een wandeling maken door de Canyon. Er zijn verschillende wandelen routes, ik heb er helaas één kunnen doen, de trail die ik heb gekozen is de Bright Angel Trailhead.  Het is best een zware wandeling voor iemand die bijna geen conditie heeft of wandel ervaring. Je route zal zigzag naar beneden gaan, dus je maakt rustigere afdalingen. Het loop gebied is heel netjes aangelegd geen keien of los zand. Nadat ik dit allemaal wist wilde ik ook naar beneden gaan Ik kan dat wel, dus met een hele groep ben ik om zes uur in ochtend gestart, je ziet dan ook nog de mooie zonsopkomst.

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De geologische structuur is onderdeel van de Grand Staircase. Bron: Wikipedia

Ik moet eerlijk bekennen toen ik eenmaal beneden was, dacht ik bij mijn zelf dit was teveel voor me. Maar voordat ik me zorgen ga maken hoe ik terug boven kwam. Heb ik eerst even genoten van een heel mooi uitzicht over de Canyon specifiek waar ik vandaan kwam, en dan denk je pas heb ik echt dat helemaal gelopen. Verder heb ik ook nog heerlijk genoten van de Canyon river, waar je heel mooi zicht op heb. Begin van mijn reis heb ik een boekje van Passport to your National Parks gekocht, je kan dan in allen parken een stempel halen of meerder stempels. Beneden bij de Angel landing kan je er ook één halen. Je moet er wel even naar zoeken, hij ligt goed verstopt. Na deze stempel ben ik weer terug gegaan naar de top, maar helaas ging dat niet volgens de planning. Ik ben ziek geworden halve wegen trail, maar helaas was dat niet alles. Ik heb ook nog een blessure opgelopen (slijmbeursontsteking), Gelukkig was er een Ranger die mijn heeft geholpen.

 

North Rim

De North Rim is de noordelijke rand van de Grand Canyon. De North Rim is bereikbaar via lokale weg 67 door Kaibab National Forest, die begint bij Jacob Lake. In de winter is deze weg gesloten.

Enkele uitzichtpunten zijn: Bright Angel Point, Point Imperial, Vista Encantada, Roosevelt Point, Cape Final en Cape Royal. Er zijn diverse wandelingen zoals de Bright Angel Trail, Cape Final Trail, Cape Royal Trail, Cliff Spring Trail, Ken Patrick Trail, North Kaibab Trail, Transept Trail, Uncle Jim Trail en Widforss Trail. Bron: Wikipedia

 

Tips als je trail gaat doen:

 • neem genoeg water mee, je kan onderweg vullen.
 • neem eten mee, want je kan het goed gebruiken.
 • goeie wandelschoenen
 • wandelstokken meenemen (had ik niet bij)
 • pet (voor als de zon door komt)
 • neem genoeg rust als je weer terug omhoog gaat.
 • luister naar je lichaam.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Marie-Lise juli 30, 2017 at 9:04 am

  Ik heb zelf maar een klein stukje de Bright Angel Trail-gedaan. Ik zou eerst mijn fysieke conditie heel wat moeten verbeteren, voor ik hem doe tot aan Indian Gardens.
  Voorlopig blijf ik altijd veilig aan de Rim 😉

  • Reply mytraveljourney juli 30, 2017 at 11:19 am

   dat zou ik ook gaan doen als ik ooit terug ga naar de canyon. Want ik heb eigenlijk wel spijt gehad dat ik niet naar me lichaam heb geluisterd. Wanneer ben je daar geweest, ook in de ochtend?

 • Reply MC Kleuver augustus 7, 2017 at 8:47 am

  Super tof dat je de mooie zonsopkomst heb kunnen zien. En daarna lekker naar beneden gelopen. Dat moet een heel eind zijn geweest!

  • Reply mytraveljourney augustus 7, 2017 at 8:01 pm

   Het was idd een heel eind je moet er wel een dag voor uittrekken.

 • Reply Jamey augustus 7, 2017 at 7:18 pm

  Wauw wauw waauwwww hier wil ik echt zo graag nog een keer heen. Wie weet volgend jaar tijd voornsiw lang uitgestelde doadtrip!

  • Reply mytraveljourney augustus 7, 2017 at 8:03 pm

   Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

 • Reply MamaPlaneet augustus 8, 2017 at 8:46 am

  Fijne tips en adembenemende foto’s! Met jonge kinderen is dit wat minder praktisch maar misschien later.

  • Reply mytraveljourney augustus 8, 2017 at 8:11 pm

   Dat snap ik dat het minder praktisch is met kinderen. Maar als jullie kans krijgen doen je krijgt er zeker geen spijt van

 • Reply Marieke augustus 9, 2017 at 2:34 pm

  Prachtige foto’s! Knap hoor…zo’n pittige wandeling voor iemand met weinig conditie! Ik geloof dat ik daar best even tegenop zou zien!

  • Reply mytraveljourney augustus 9, 2017 at 5:49 pm

   Dank je wel. Ik heb me lesje ook wel geleerd na deze hike.

 • Reply Natalie augustus 11, 2017 at 9:16 am

  Dit was echt mijn mooiste reis ever, zou zo terug willen gaan. Wij zijn toen in de canyon geland met een helicopter; ook echt heel cool!

  • Reply mytraveljourney augustus 11, 2017 at 9:44 am

   Ik zou ook zo terug willen, maar er zijn genoeg mooie landen. Dat meen je niet ik heb ook een helicoptervlucht gemaakt maar helaas niet geland.

  Leave a Reply