Mijn top 5 nationale parken Amerika

In 2012 heb ik West-Amerika bezocht, Ik heb toen ook een paar parken bezocht. Daaruit heb ik een top 5 gemaakt, die wil ik graag met jullie delen. Dat jullie geinspireert mogen worden, om ze te bezoeken.

1: Yosemite National Park

Yosemite National park ligt in het oosten van de Californië. Hier kun je verschillende wandelingen maken. Één van de wandelingen waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Nevada en de Vernal watervallen is de 13 kilometer lange wandeling die je naar Glacier Point (2165m) brengt.

2: Bryce Canyon national park

Bryce Canyon nationaal park die beroemd is om zijn geologische rotsformaties, Bryce Canyon. Door het vriezen en dooien eroderen de kalk- en zandsteenformaties langzaam tot de zogenaamde aardpijlers. Ik heb helaas niet echt in de Canyon kunnen lopen wegens blessure, maar wel bij de meeste uitzichtpunten geweest.

3: Grand Canyon national Park

Het is een prachtig gebied met ’s werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon heeft een lengte van 466 km en breedte van 16 km. Vandaag staat er heel iets gaaf op de planning wat elke reiziger wel moet doen zeker boven de Grand canyon, een helikoptervlucht. Zelf ben ik hier ook de Canyon in gelopen,maar helaas ben ik hier ziek geworden, en blessure opgelopen. Maar buiten dat om heb ik heerlijk genoten van mijn wandeling in de Canyon

4: Zion National Park

De naam Zion is afkomstig van de religieuze Mormoonse pioniers, en betekent ”plek van rust en veiligheid”. Er is een trail die heel erg aanbevolen is, één van de mooiste trails in de nationaal parken in de vs, de Angel’s Landing Trail. Als je hoogtevrees heb is deze zeker niet aan te bevelen want de laatste paar meters moet je langs een smalle richel met een ketting als leuning om bij het eind punt te komen. Eenmaal daar aangekomen kun je genieten van de meest spectaculaire uitzichten over Zion Canyon. Ik heb deze trail gedaan maar niet het laatste stukje omdat, je voelt hem al aan komen die vervelende blessure roet in het eten gooide. Ik ben gegaan tot de rustplek voor Angel’s landing, wat natuurlijk ook een heel mooi uitzicht geeft.

 

5: Archer National Park

 

Arches herbergt ontelbaar veel natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs en extreme temperaturen. Je kan hier verschillende wandelingen maken, er is één wandeling die je kan maken naar misschien wel de allermooiste boog ter wereld, de Delicate Arch, Vanwege mijn blessure twijfelde ik om deel te nemen aan deze zware wandeling, maar ik heb een poging gewaagd en achteraf ben ik hier heel blij om, wat een ervaring !

Ik ben helaas alleen nog maar in West-Amerika geweest, maar ik hoop in de toekomst dat ik nog meer nationale parken kan afstrepen.

Welke nationale parken zijn jullie top 5?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply